Ik wil graag met big data aan de slag !

Fantastisch dat u enthousiast bent over de mogelijkheden van Big data en Machine learning! Dit is bij uitstek een onderwerp waar zoveel winst behaalt kan worden.

Achtergrond

Met data en machine learning technieken zijn ontzettend mooie resultaten behaald. zo kun je bijv. leren om mogelijke klanten te categoriseren qua conversie kans op basis van hun klik gedrag. Een andere toepassing is het voorspellen van prijzen van bijv. 2e hands auto’s. Wist u dat grote zakenbanken dezelfde technieken geautomatiseerd gebruiken om hun aandelenhandel op te sturen? Zelfs het sentiment in twitter berichten blijkt van grote toegevoegde waarde om aandelen prijzen te voorspellen.

Veel bedrijven vragen zich af of ‘big data’ wel  voor hen van toepassing is. Ze denken immers niet veel data te hebben. Gelukkig is de hoeveelheid data zelden een obstakel. Wist u bijv. dat ze op basis van de passagierslijst van de titanic in staat zijn om te voorspellen wat de kans van overleven is van een passagier? Deze lijst telt nog geen 1000 regels.

Aanpak

Uiteraard is de 1e stap, kennis maken, het bedrijf, de informatiestromen en de behoeften in kaart brengen. Vervolgens gaan we gezamenlijk kijken hoe we de vervolg fase willen insteken.

De kunst om snel tot succes te komen  is om leren als KPI vast te stellen. Gezamenlijk ga je een traject in waar je een beperkte hoeveelheid tijd en capaciteit ter beschikking stelt om zo veel mogelijk te leren. Gezamenlijk ga je hier dan op sturen.

Techniek

Om inhoudelijk te komen tot resultaten zullen we gebruik maken van de programmeertaal Python en modules zoals Scikit learn. Deze zijn alllen open source en er is zeer veel ervaring mee en documentatie van beschikbaar. Mochten we publieke data nodig hebben dan zullen we middels webscraping (middels Python) onze data set verrijken.

Wat anderen zeggen

Big data en machine learning zijn onderwerpen die lastig te doorgronden zijn. Bij BigBlue ML zijn ze in staat om op een praktische manier de vertaalslag te maken naar echte resultaten
Jaap Rekel
Eigenaar

Innovatie

Dit vraagstuk is een echt innovatie vraagstuk. Het doel is om snel bij elkaar te komen en steeds sneller te experimenteren en leren.

Ik wil graag meer weten

Verwachte doorlooptijd

1e resultaten

1
weken